Вогонь доторку

Я бачив сльози каяття
І на собі їх відчував,
Я чув чийсь голос з небуття
Був час і сам кричав.

Я марив видами химер
Вночі, а вдень їх будував,
Я зупинявся від жаху
Був час і сам жахав.

Я прислухався до биття
Не знав лиш те чиє,
Заплющив очі, й зрозумів
То серце все моє.

А в серці лише кров стучить
Аж гаряче стає,
Бажав би його застудить
Та ніби не моє.

Немає сили вгомонить
Шаленість у думках,
Хай зовні зовсім крижаний –
Гарячий у грудях.

І прокидаючись зі сну
Збираю в купу всі чуття,
Так є що ніби і один –
Тебе нема – і знову забуття.


Рецензии