ab1. 11 На крылах радасц зн маецца душа 19 верша
Нiколi сябе не адчуеш iзгоем,
Часовы закончыўся скон,
Прыемна прачнуцца з цудоўным настроем,
Бо добры пабачыўся сон.
6.02.2001
5124 ВЫСОКI ПАЛЁТ
Сонца ласкавае ззяе заўжды,
Як палёт вельмi высокi,
Бо на шляху нi бяды, нi нуды,
Не замiнаюць аблокi.
17.02.2001
5141 РАДАСЦЬ
Дапякае марозам i снегам зiма,
Ды душа iншым шчасцем сагрэта,
Яна радасць ў сабе адшукала сама:
Успамiны мiнулага лета.
19.02.2001
5152 ЗIМОВАЯ ТУГА
Бачу ў мроях белыя рамонкi,
Хоць цяпер вакол ляжаць снягi,
Адчуваю лета голас звонкi,
I зiмовай больш няма тугi.
21.02.2001
5216 ЧАРОЎНАЯ МУЗЫКА
Радасць дае сонечнае ранне,
З iм прыемна сустракацца зноў,
Бо душа спявае пра каханне,
Музыкай чароўнаю без слоў.
2.03.2001
5257 ЦУДОЎНЫЯ НОТКI
Зiмовы дзень, нiбы хвост зайца, кароткi,
Ад сцюжы маркота адна,
Ў душы загучалi цудоўныя ноткi,
Бо крочыць iмклiва вясна.
9.03.2001
5273 ВЯСНОВАЯ ПЯШЧОТА
Снягi насыпалi бясконца сумёты,
Вясною расталi усе,
Цяпер ад вясновай цудоўнай пяшчоты
Мяне лёс па плынi нясе.
12.03.2001
5277 ВЯСНОВЫЯ СНЫ
Часта бачу радасныя сны,
I ад iх у светлым ззяннi ранне,
Сэрца птушкай рвецца да вясны,
Бо ўсе сны – пра палкае каханне.
12.03.2001
5313 РАДАСЦI
Жыццё радасцi здатна даваць,
Шчасце каб цеплынёй сагравала,
Нельга шчасце нiяк утрымаць,
Калi радасцей ёсць вельмi мала.
17.03.2001
5332 ВЯСНОВЫЯ НОТЫ
Вясновыя чуюцца ноты,
Бо сонейка свецiць ярчэй,
I позiрк, паўнюткi пяшчоты,
З тваiх струменiцца вачэй.
20.03.2001
5391 ВЯСНОВЫЯ АРЭЛI
Яшчэ шпакi мелодыi не пелi,
Не раставалі зімнiя снягi,
Нясуць мяне вясновыя арэлi
Блiжэй да шчасця, далей ад тугi.
29.03.2001
5394 РЭДКI ВЫПАДАК
Збiрала палявыя кветкi
Ў пару благiх душэўных сцюж,
Ды выпадак здарыўся рэдкi:
Спаткаўся куст чырвоных руж.
30.03.2001
5544 БАГАТЫ ЎРАДЖАЙ
Час кiнуў пялёсткi чарэшнi на скронi,
Ляжаць яны сцiпла няхай,
Бо сею яшчэ я жыццёвыя гонi,
Багаты чакаю ўраджай.
16.04.2001
5584 КАРАЛЕВА
Я – папялушка па выбару долi,
Маю ў дастатку бяды,
Ды не была ёй у думках нiколi,
Ў іх – каралева заўжды.
20.04.2001
5612 СУМ I РАДАСЦЬ
Асеннi сум з халоднаю душою,
Бо прыйдзецца зiму перачакаць,
Ды радасць абуджаецца вясною,
Вясна душу у змозе саграваць.
24.04.2001
5660 ВЯСНОВЫ ХМЕЛЬ
Я хмельны, калi назiраю прыроду,
Ды радасць мая – не ў вiне,
Сады зацвiлi, каб дарыць асалоду,
За хмель вельмі ўдзячны вясне.
1.05.2001
5702 ПЕРШЫ ЎРАДЖАЙ
Прыемна, як пасадзiш добры сад,
I кветак дачакаешся вясновых,
Я першаму ўраджаю вельмi рад,
Ён дадае магутных сiл жыццёвых.
6.05.2001
5851 ДЗЯЛIЦЦА РАДАСЦЮ
Лепей радасцю дзялiцца,
Чым кавалачкам бяды,
Добра шчасцем наталiцца,
Ды яно ёсць не заўжды.
28.05.2001
5880 РАДАСЦЬ БАРАЦЬБЫ
Лёс пасылае перашкоды
Не для бяды або журбы,
Каб пераадольваць iх заўсёды,
I ведаць радасць барацьбы.
1.06.2001
Свидетельство о публикации №104021600348