Пияки пива на Либiдськiй

-в перeдчутті революції-

Задумливого ранку день новий як погроза
що схована в життєвому витку,
та в затхлім переході на Либідській мімоза,
дає іще надію примарну і слабку.

В цім димнім переході є пиво і таранька
та суржику священний лексикон,
тут Оболонське – звідня, чехоня як коханка,
а корок - до свободи бастіон.

Хтось напада на суржик у благороднім ражі,
та де його немає- хотів би я спитать,
не суржик нашу мову принизив та образив,
а той хто проти нього так хитро виступа.

Підступність і “коварство” – російські ниці риси,
з корінням треба вирвати із нас,
найбільше те погано, що брата брат принизив,
забув що Україна на світі лиш одна.

Засідання закрито, та вже сьогодні вечір
відкриє Оболонського повIнь,
брати мої я вірю, що ви і є предтечі
свободи й братолюбства для нових поколінь!


Рецензии
Особливий вірш. І особисто мені близький.
Дякую.

Владимир Киевский   28.11.2010 18:01     Заявить о нарушении