Craciunul

                Iata toamna s-a sfirsit,
Iarasi iarna a venit.
Afara totul s-a dezbracat,
Si natura s-a-ntristat
Si oamenii se ghindesc, si se intristeaza:
“Ce ne v-a aduce oare anul ce urmeaza?
V-a fi el cu pace sau cu razboi
Copiii ne cresc, imbatrinim iarasi noi.
Dar tristetea iti trece, cind te ghindesti-
Ca si in realitate poate fi ca-n povesti.
Caci din departare ne vine o sarbatoar
Ce e sarbatorita de mai multe popoare.
Pentru crestini ea este un eviniment deosebit,
Care trebuie neaparat de toti sarbatorit.
Caci de fiecare data trece un an dela nasterea lui Issus,
Fiul Tatalui ce ne vegeaza de sus.
Si-n ziua mareata de Craciun,
Toti ingerii din cer se-adun,
Si cinta cintece,pentru  oameni anume,
Incercind sa alunge rautatea din lume.
Si noi, copiii, cuminti vom fi
Si numele lui Hristos il vom proslavi,
Iar penru a infrumuseta si mai mult aceasta sarbatoare,
Vom darui cadouri la mic si la mare,
Si voi oameni mari, deschidetiva inimile,
Ca in suflet vostru sa intre numai binele.
Si raul sa piara, si-n aceasta zi, fie toti blinzi,
Si toti impreuna sa spuie povesti, si sa cinte colinzi.


Рецензии