Гра-гадання

На лихо, чи на щастя
так важко зрозуміти
ті знаки,
що розкидала в пустелі Гра
тому зварю я зела,
порину в простір міту
там келих, спис, герой, Гора
на тому березі - сумління
на цьому - пристрасть,
приворотний трунок
томління Діви, труєний дарунок
і сон, і молодість нетлінна
і кришталевий гріб, і грізна варта...
і Птах, і подзвін, і політ стріли
ти раптом спинишся, спитаєш - "варто
варити вариво?
куди ми забрели?"
питать дарма -
Господар Гри не відповість
лиш натяк заховає в гущі
кави
і поведе тебе
через поля і пущі
ласкаво,
ніжно, твердо, неухильно
щоб ти до скону ніс
як Квазімодо горб
як Сірано свій ніс,
Пустелі цій Благую Повість...
 

©2003 Автор: Ingvar Olaffson


Рецензии
Інґваре,
як завжди маґія образів, маґія звуків. Чародійство одним словом...
З подякою, Святослав

Svyatoslav Synyavsky   19.12.2003 22:03     Заявить о нарушении
Святославе,
ти як завше щедрий на схвальні відгуки.
Радий що тобі сподобалося.
Твій Інґвар.

575   19.12.2003 22:05   Заявить о нарушении