Nutritia hiterotrofa

Natura este un fenomen fermecat,
De nimeni el nu poate fi cu adevarat apreciat.
Deoareca nimeni nu-i stie secretul minunei-
Si nu-l v-a afla niciodata pe lume.
Anume ea da nastere unui proces neobisnuit
Nutritia Hiterotrofa el este numit.
Si acest proces consta din mai multe etape
Iar pentru a le cunoaste,ele trebbuie invatate.
Acest proces nu e caracteristic multor animale
Si anume e specific pentru cele unicelulare.
Diferite animale se hranesc prin diferite metode,
Si anume amibile se hranesc fiind ajutate de pseudopode.
Cu ajutorul lor ele isi dobindesc mincare,
Pentru mentinerea vietii sale.
Insa la animale superioare
E un alt sistem de alimentare.
El consta din asa organe ca:gura,faringe,stomac,
Si glande anexe si esofag.
Aceste parti sunt semene,
La asa animale ca:broaste,pesti si balene.
Deci,anume aceasta pentru natura e neobisnuit
Ca un ea totul e diferit.
Amibele se hranesc cu alge si protozoare,
Iar animalele superioare,au un mod divers de alumentare.


Рецензии