Au vrut melcii sa se-n treaca

In padurea linga sat,
O minune sa-ntimplat!
Animalele s-au strins-
Ca sa vada -"Cine-anvins"?
La intrecere,sa crezi-
Dintre mari "sportivii" melci!
Ca sa fie totul cinstit,
Fara nici un pacalit,
L-au invitat pe soricelul Chitcas,
Ca sa fie arbitras!
Sa fie totul pe adevarat,
Cu linii de finis si start!
Si iata incepe intrecerea mare,
Toti mai nu rasufla de nerabdare...
Melcii,incet de tot,pornesc
La finis sa ajunga nu se grabesc.
Trece o ora,trec doua trec sase,
Toti se imprastie pe la case.
Asa intrecere...rusine absoluta
Numai vreme degeaba pierduta.
Intra-tita timp cit a zburat,
Melcii,e bine daca cu cinci centimetri din loc s-au miscat!


Рецензии