Intii septembrie

Iata vara s-a sfirsit
Frunzele a-ngalbenit
Preafrumoasa doamna
Aurita toamna.
Incepe noul an scolar
Cu primul mic abecedar,
Acelor ce-au pasit de prima oara
Pragul casei pe numele"Scoala"!
Cu buchete de flori frumoase
Copiii intra in a lor clase!
Se-aseaza in banci si stau cuminti
Privesc cu interes la deriginti.
Invatatorii discuta cu ei
Le lamuresc ca trebuie sa fie cumintei:
Sa nu vorbeasca la lectii tare,
Sa ridice miina de au vreo intrebare,
Sa respecte profesorii si colegii de clasa
Sa-si faca temele pe acasa!
Apoi copii parasesc scoala
Fericiti ca miine vor veni iara
In aceasta scoala de informatie plina
Si mama nu va trebui sa suspine
Ei se vor purta si vor invata exemplar
Iar note de doi,daca vor fi vor fi foarte rar.
Deoarece ei vor ca parintii lor sa se mindreasca cu ei
Cu asa copii destepti si cumintei!


Рецензии