Аф видэрзэн, майн hарцикэ фрайнд! на идише

Аф видэрзэн, майн hарцикэ фрайнд:
Мэ руфт мих ди зоргн, фрагн ун вэгн.
“Вуhин?” Золст нит зайн бэсэр цу фрэгн,
Дэрфар дэрвайтэрт зих фун ундз дэр hайнт.

Ойсгевишт дос трэрэлэ фун дайнэ виэс,
Ди трэрэлэх дох башайнэн дих нит
Золст мир зингэн ин вэг дос шэйнэ лид,
Ун дайн тройер с’вэлн дэм шнэй фарвейен.

“Майн гелибтэр, вэн вэсту цуриккумэн?”
Ун ин энтфэр: “Эфшэр йо, ун эфшэр – нэйн.”
Нит вэйн! Ви фриэр их вэл цу дир кумэн цу гейн,
Ин дайн хэйм фундэрвайтнс горнит гефунэн.


Рецензии