От из дэр hарбст на идише

От из дэр hарбст. Шпэт фарнахт.
Алц из руик ун штил.
Х’зиц до ун штэндик варт дих,
Ун х’вэйс нит, вос их вил.

Ун ин алэ вайлэс, ди момэнтн
Трахт их штэндик фун дих.
Ройзн ун комплиментн
Ду бист шэнстэ эйдэр зэй.

Ун мир hалтн эйн танцн,
Ун фаргэсн алц,
Алэ фарбэр фунэм гланцн
Ин дэр вэлт, ву м’кон алц.

Ду бист авэк, обэр дайн шотн
Лозт мих нит оп ин ру….
От из дэр hарбст. Шпэт фарнахт.
Ун ин махшовэс нор ду.

С’вэйнэн ди лихт ин дэр финцтэр,
С’вэйнэн фар ундз – фар мих ун фар дих…
Алц фаршвиндт индэрвайтнс
Лэдойрэс дэм лэцтн лэбэдикн лихт.


Рецензии