*** Гезунген мир дэм голдэнэм hарбст на идише

Гезунген мир дэм голдэнэм hарбст
А лид мит алэ струнэс фунэм hарц,
Унтэрн зилбэрн hимл, дэм файхтн,
Митн фрэйлэхкайт фун винтл, дэм лайхтн.

Гезунген мир дэм голдэнэм ос’ен
А лид мит шэйнэ блэтэр ин дройсн,
Ун hобн мир а hаное гекригн,
Фун дэр цайт, вос кэрт нит ум аф ц’рик.

Гезунген мир дэм голдэнэм hарбст
А лид мит алэ струнэс фунэм hарц,
Нор гезунген мир умзист ун умништ,
Ништ ланг а лид фун hарбст зих геглуст.
Дэр hарбст из гих авэкгефлойгн,
Мит эрштн шнэй авэкгефлойгн…


Рецензии