B. C. for Kristi

"Глаз твоих чёрный кофе
Льётся на кос моих медь"
http://www.stihi.ru/2003/10/22-872

Очей твоїх чорна кава
струмує на кіс моїх мідь...
Міняється світ. Учора
помер у тобі ведмідь...
Ти... не...пам’ятаєш, мабуть,
як в муках чари долав.
Тепер ти мій. Вабить
тебе мій стан... До лави
тебе ще прив’язано, милий,
дух ще не все переміг,
вода ще не все змила...
*
В душі, що ступа на поріг
народжується багаття,
багатство світла і слів...
Ти переможеш гаддя,
шо виповзає з голів,
убитих тобою тіней,
знятих мною проклять.
Я відчиняю сіни.
Волхви там, мабуть, стоять
Вони принесли в дарунок
Скриньку...
Тебе розв’яжу!
Випий, коханий, трунку!
Майбутнє тобі розкажу...
Розчинюся в очей твоїх каві
Змішаюсь з туманом снів.
Будеш мене ласкавить.
Народжу тобі синів
Будеш мене кохати
Тонути в глибинах очей
На чорній скелі у хаті...
Смарагдових ночей
Моїх
без дна і броду,
моїх до кінця віків
Будемо пити вроду
В обіймах м’яких оків
*
Чорна твоя кава,
Червона моя мідь
Прошу тебе ласкаво
З пещер до моїх угідь
Там коні пасуться срібні
На полонинах гір...
Ти все, що мені потрібно,
Дарунку далеких зір...


 


Рецензии
На это произведение написаны 4 рецензии, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.