Коза басня укр. яз

2.06.03 – 3.06.03               Коза           =24=

Не дарма , не ми , а самі , козлів у світі нарекли козлами
Я не буду сперичаться , за козлів кругом вступаться
Але всим козлам в нагоду , розповім одну пригоду
Жила колись собі коза , обикновенна дереза
У лузі травку мовчки жрала , та молоко людям давала
Раз вивели козу ту в сад , щоб наїдала собі зад
Щоб більше молока дала , та на травичьці спочила
А коза , як та коза – в голові завжди криза
Ні що би пастись місненько , та наїстися смачненько
Кругом трави та плоди , в общем то було їди
Хоч і притнута була , через годину загула
Роззявила козяче жерло і на дерево її подерло
Звідти звістно кидануло , та на ціпкові підтянуло
Ціпок за гилку зачипився , коротеньким залишився
І над землею коза скисла , як на дереві повисла
Отакий смерті додаток , але це лише початок
Вістка як дійшла в усі крамниці , що повісилась коза з дурниці
Тут козли загумоніли , правди всі шукать схотіли
Козу ні хто не пішов знімать , але почали кричать :
- То не дурна , смерть випадкова , проти козлів вражи основа !
Коза сама б не удавилась , вона за самостійність билась !
Вона була козлиний глас , проти цепків боротись час !
Так тиждень вся козлятина кричала і уж забула де начало
Коза тепер немов Христос померла , усі гріхи козлів ізтерла
Всі разом правди захотіли , бо дуже довго мов терпіли
І тепер кінця не видно краю , козлиному цьому ось сграю .

Але басня ця не про природу , не про козячу породу
Басня ця як раз про тих , хто без думок мов лихих
Правду скрізь шукає , та про людність забуває
Любий випадок прокрутить , як собі то треба скрутить
І так зробить що з долоні вийдуть дулі Оболоні
Або з хапуг що гинули за гроші , герої то не мов хороші .

От і сила твору в тім , що нам потрібна правда в дім
А не ті писні манери , що з них зроблять різні там мазепи та бандери .

мій сайт : strana-obosran.narod.ru


Рецензии