Майн алтер hойф на идише

1

Майн алтэр hойф,
hойф,
Майн hойф,
Майн либэр hойф
С’дахт зих аз из гевэн зейер ланг,
Нор дос из гевэн зэйер нит вайт
Эс из авэкгеган а файнэ цайт
Унтэрн киндэр-гезанг.

Шойн з’нито мэр геблибн
Ун мир зэнэн гелофн
Ди тойбн hот гетрибн,
Гелофн мир мит а шпас
Аф дэр шэйнэр гас,
Нит гебндик цу шлофн
Гелофн мир мит а майсэ
Фун а клор-вайсэ цигэлэ,
Гепашэт зих аф hигэлэ;
Ун вэгн с’из ништ гефлойгн,
Ун вос ништ гештойгн
Лахндик мир зэнэн гелофн
Элэhэй, мир hобн гевуст,
Аз вэт зайн кэйнмол ништ.

2

.....................
Эс скрипэн ди байштидлэх,
Азой эс клингэн
Ди цэброхэнэ фидэлэх,
Дос лидл зингэн
Фун майн алтн hойф.

Дортн с’зингэн ди флэйтн
Ди гезангэн фун рэгн,
Вос зэй мих баглэйтн
Ин алэ майнэ вэгн,
Вос эр мих баглэйт
Майн алтэр hойф,
hойф,
Майн hойф,
Майн либэр hойф...


Рецензии