Колькi iх, Сiмеона Полацкiх?
На маёй зямлi беларускай?
Мо ты ведаеш, наша Сонейка? -
Бо струменчыкi света льюцца
Зноў праз хмары, праз час – да Вечнасцi…
Iм i там не будзе спакою!
Гэтым носьбiтам чалавечнасцi,
Дабрынi, што цячэ ракою…
Цi патрэбны табе, Ефрасiньюшка**,
Нашай грэшнай душы паклоны? –
Надзялiла волатаў сiлушкай,
Да цябе ляцяць Сiмеоны.
I здаецца такiм летуценным
Трапяткое зямное шчасце…
Смерць не сыдзе сама са сцэны –
Праз яе… ды ў Вечнасць папасцi.
20.12.2002 г.
*Сiмеон Полацкi (1629-1680) – вядомы беларускi i рускi грамадскi i царкоўны дзеяч, пicьменнiк, асветнiк.
**Ефрасiньюшка –святая Ефрасiння Полацкая (XII cт.), выдатная асветнiца, нябесная апякунка Беларускай зямлi.
Свидетельство о публикации №103062301452
Вы самi адкуль родам?
З цеплынёй,
Таццяна.
Татьяна Егоровна Полякова 23.09.2012 13:54 Заявить о нарушении