Ал канфэ hашхинэ на идише

1

Готеню!
Дайн шэм из гебэнчт,
С’вэйсн алэ мэнчн.
Эфн, зайнэ тирн фар мих,
Фар майнэ махшовэс,
Х’вил опзайн алейн мит дих,
Мит майнэ Овэс…

2

Мит а тфилэ аф ди липн,
Ин hарцн мит либэ,
Х’фли цу дир ал канфэ hашхинэ,
Х’hоф аф цу цээфэнэн сойдэс,
Хорэв гемахт майнэ алтэ йесойдэс.

Х’мах хорэв майнэ йесойдэс,
Он а трэр, он а рахмонэс,
Опгебндик цу файер алтэ сойдэс,
Аф дос ништ hобндик камцонэс.

Х’фли цу дир ал канфэ hашхинэ
Х’фли цу дир дэм гойрл афцулохэс,
Аhин, ву фаран с’мазл ун hацлохэ,
Ин дайнэм малхэс – ди hимлдикэ гецэлтн.

Х’фли цу дир ал канфэ hашхинэ
Мит ди рэхтфартикэ махшовэс,
Мит а зэйхэр фун ундзэрэ Овэс
Аф зибэтн hимл – цу дайнэм малхэс
Мит а тфилэ аф ди липн,
Ин hарцн мит либэ…


Рецензии