Адорац я

[Laudamus te, benedicimus te,
adoramus te, glorificamus te,
gratias agimus tibi propter magnam
gloriam tuam...]

Ти думаєш, що Бог помер,
але Він є й сьогодні;
і твій сердечний рух завмер -
настав твій час для смерті.

Не згадуй, що Я був, - Я є;
тремтячії коліна
Мої звисали на хресті,
скляному, мов вітрина.

Усі глумились наді Мной,
а кров Моя стікала
до їхніх кам'яних сердець...
Мене розп'яла слава!

А Я воскресну в третій день
і всім з'явлюсь у славі,
усі ТБ в прямий етер
поставлять Мої справи.
І не палаючий вогонь,
а телепередача
почне кривавий маратон:
Мене згадають в плачі.

     30 січня 2003 р. - ...


Рецензии
Стихотворение потярсающее! Четко подмеченные детали и великолепно их описывающие фразы. Чего только стоят сравнения... Не говоря уже об использовании таких исконно украинских слов, как "етер" и "маратон". Потрясающе! Побольше бы таких вещей.

Людмила Стахович   27.10.2004 17:05     Заявить о нарушении
На это произведение написаны 2 рецензии, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.