Фарнахтс-махшовэс на идише

Дос из азой гевэн башэрт.
Дэр тог из авэк, ди зун фаргейт.
Мит им ойх зэнэн авэк алэ халоймэс,
Ун фаргэсн зих ди тарумэс,
Ди тарумэс, вос х’hоб hайнт геhэрт.

Дос из азой гевэн башэрт.
Ди нахт hот аропгелозт
                Зайн форhанг,
Ун ин hимл арайн ди левонэ ди шэйнэ
Ибэр дэр вэлт ун зингт зи ундз
                Зайн гезанг,
Ун ин ир зинкэн колемай,
Ун зинкэн зэй майнэ эйвикэ hалэмай,
hалэмай, вос с’лозн томид кэйн энтфэрн.

Дос из азой гевэн башэрт.
Ди нахт hот аропгелозт
                Зайн форhанг,
Ун ин hимл арайн ди зилбэрнэ штэрн
Ибэр дэр вэлт ун зинген ундз
Зайн гезанг,
М’шайнт ун дэрмонт дос лэбн
                Ун фрайhайт,
Эс гит нит кэйн фар дэм Ибэрштэл
                Фар эйвикайт!


Рецензии