1098 гiсторыя народа
Бо альтруiзм – як казка для людзей,
Калi да справы пiльна прыглядзецца,
Жыццё – ланцуг жахлiвейшых падзей.
Ў жывёльным свеце кожная жывёла
Для iншай – толькi смачная яда.
Якая аб гармонii тут мова:
Адным харч добры, а другiм – бяда.
I чалавек без жалю душы губiць,
Жывым без ежы немагчыма жыць,
Хоць кажа: братоў меншых палка любiць
I кожным надта моцна даражыць.
Рыбалка да спадобы, паляванне,
Без жорскасцi на свеце не пражыць,
Ды знойдзецца забойцам апраўданне,
Мы створаны бязлiтаснасць тварыць.
У кожным сэрцы жорсткасць ёсць заўсёды,
Пад прыкрыццём жаданняў ды iдэй
Вайну вялi бясконца ўсе народы,
Гiсторыя – ланцуг благiх падзей.
24.09.1995
Свидетельство о публикации №103042200244
З найлепшымi пажаданнямi
Жэня
Жэка 23.06.2003 19:12 Заявить о нарушении
Дзякую, што чытаеце мае вершы. У мяне былі
непрыемнасці з праграмай, таму адгукнуўся з
затрымкай.
З павагаю,
Anatoly Bolutenko 08.07.2003 08:20 Заявить о нарушении