Фар аhейм цурик фар а хазорэ на идише

С’видмэт зих цу а хэврэ фун ундзэрэ лагер….

Дэр вэг с’hэйст ундз аhэйм,
Мир из тройерик авэкцуфорн а hэйм.
Их hоб а гройсэ hофэнунг фарhофн
Зол волтн нох а мол азой ундз гетрофн.

С’из авэкгегангэн а швуэ, а мазл-швуэ,
А мазлдикэ швуэ цвишн hэйхкайтн,
Цвишн гринэ соснэс ун вайсэ березэс,
Цвишн гелэхтэр ун фрэйлэхкайтн.
Мир hобн гелэбт ништ глэйбндик ин а шмуэсн;
Цвишн зих hобн ништ гефирт а махлойкэс;
Зингэндик цузамэн ди голдэнэ лидэр,
Унтэр дэм лихт, дэм шэйнэм фун а нэр;
Мир hобн герэдт ди балибтэ ди либэ-вэртэр;
(Ин ан озэрэ х’hоб геворфн ди штэйнэр.)
Ништ штэрндик кэйнэм, зэнэн гликлэх гевэн,
Ун мир зэнэн эйн гуф, эйн нэшомэ гэвэн.

Ин hимл с’шайнт ундзэр штэрн,
А йидишэр штэрн – а могндовид.
Их вэл зогн ништ айх, ништ х’вэр:
«Аф видэрзэн, йингэр.»
Х’зог, сахакл, цу а фрайнд:
«Шолэм алэйхэм, майнэ фрайнд!»


Рецензии