*** Их бин офн цу алэ рухэс... на идише

Их бин офн цу алэ рухэс,
Аз бушевэн ин дройсн мит алэ калтэ винтн.
Ун с’фарфройрт вэрн ин дэр пэн а тинтн,
Аз ин дройсн войен ди завэрухэс.
Их hоб кэйн мойрэ ништ кэйнэрлей фрэст,
Ун дэрфар зух ин ди hэрцэр а штикл трэйст,
Ин ди hэрцэр зух а шэнстэ шмэйхл,
Ун ин ди мэйдлшэ ойгн а фрэйлэхэ шмэйхл,
Ин ди ойгн, ву с’из кэйн фаран ништ а гайвэ,
Аби нор фирт оп ибэрн hарц а тайвэ.


Рецензии