Майн холэм на идише

Их hоб гезэн а фрэйлэхэр холэм,
А мазлдикэр холэм, а шолэмдикэр холэм.
Их hоб гезэн а фрэйлэхэр холэм,
Аз х’фли ибэр штэт, ибэрн ойлэм –
Аз х’фли цвишн волкн ибэрн ойлэм –
Ви Бал-тойвэ, мэнч, вос с’тут дос гутс.

Дэр Бал-тойвэ, вос флит ибэр гойролэс,
Вос флит ибэр цайт, ибэр hаволим.
Дэр Бал-тойвэ, вос флит ибэр гойролэс,
Ибэр hаволим, ибэр а мойрэс, а шрэкн,
Ибэр hаволим, ибэр а вэйтик фун ди вэгн.
С’шэнкт цу ди мэнчн дос гутс.

Фартог. Ди нахт из авэк.
Мит а мол из майн холэм авэк,
С’hот фаршвундн ин андэрн ойлэм.
Их вэл опгэбн алэ ганцэ ойцрэс,
Ди ойцрэс фунэм ганцн ойлэм,
Кэдэй цу зэн а мэхайе, а халоймэс.


Рецензии