*** Фар зих hоб их шойн алц башлосн... на идише

Х’гей авэк фун дэр hэйм мит ди фардросн,
Мит а тройер, мит а трэр ин зайн hарц,
Мит а дойерн, мит ан осид ви шварц,
Вайл х’бин дэрэсн цу зогн ди алтэ махшовэс,
Цу hэрн он ибэрикн хэйшэк ди яхнэс тшувэс.

Их бин авэк, нор кэйнэр мих ништ ворнт,
Аз ди ганцэнэ нэхт х’вэл зайн ин фардрос,
Аз вэт нойен ба дэр hэйм майн зикорн,
Фарвоксн мит дэм фаргэлэртн гроз…

Гей их мир авэк ациндэрт афн вэг
Мит а hарбст зухндик ди бэстэ тэг.
Их гей аройс фун дэр hэйм аройс,
Глайх нох мир ди винтн блозн.
Ди тирн фун дэр hэйм мах цу аф шлос
Ун дос шлисл х’вэл унтэрн швэл фарлозн
Мит а hофенунг, фрилингцайт,
С’вэт эмэцэр ин дэр hэйм арайн!


Рецензии