ЦУ А МУЗЭ на идише

Е.Г.

О, Музэ, а юнгэ мэйдл, ду бист а штрал фун шайн.
Вос фар дих а нэйтикайтн, ди дайгэс зайнэ –
Ди дайгэс фун hамойн ун а гайвэ фун ди нароним?
Ду цист цу алц цу зих: hэйн лайт, hэйн ламдоним.

О, Музэ майнэ, hост ба дэм арбэт, ба зисэ троймэн,
Ду цэшист афн вэг ди шэнстэ блумэн!
Ду гист арайн майнэ нэшомэ hэйн hиц, hэйн битохн,
Ду гист арайн майнэ махшовэс hэйн вэртэр, hэйн ницохн.

О, Музэ, ду hост фун фартог ди киндэр-йорн гефлойгн?
Ду зингт – дайн гезанг эфнт эс ди ойгн.
Х’фаргэс hэйн а тройер а гройс, hэйн а hэвл а клэйн,
Х’фаргэс hэйн а рум фун дэм hарц, hэйн а hимлhэйх а рэйн!


Рецензии