Нэсиэ на идише

Мэ зогт, вос цу форн ин рэгн,
Цу форн аф ди насэ вэгн
Из а мазл, дэм гройсн глик.
С’фирт ойтобус ин ди дозикэ кантн,
Ву из майн фус ништ геганген,
Ин дэр фэнцтэр вэндт майн блик..

Фар дэм фэнцтэр с’вэрт фартунклт,
А рэгн вэрт фартунклт алэ винклэн
Мит а трэрэлэх аф а тафлье.
С’флит ди шнэйелэх – винтэршэ киндэр
Дэр гезэгнсгрус фун дэр винтэр.
С’фалн аф а тафлье

Дэр нэпл вэрт фарцойгн,
С’вэрт фарцойгн ди вэлдэр,
Ди лонкэс, ди фэлдэр.
Вэн дэр ойтобус hот зих бавойгн.
С’штэйт афн вэг а зундэр-штот
Ди гвалдикэ hайзэр фун ди прицим,
Вос из нит геворн а харуцим,
Афн вэг ин дэр гройсартикэр штот.


Рецензии