Цум фрайнд на идише

Цу Алексей Пинженин

Шолэм, майн фрайнд!
От дос из шойн гекумэн «hайнт»,
С’из гекумэн а «моргн»,
Ун машмоэс с’вэлн зих онhэйбн ди зоргн.
Видэр вэт зайн мэр чикавэс,
(Нор нохн онhэйб вэлн тринкэн а кавэ,)
Ун видэр амол вэлн дэркэнэн а сах найс:
Вэгн дэм, аз блит ин гортн а зайис;
Вэгн дэм, аз ди вэлт из ганц;
Вэгн дэм, аз брэнт а файер ин hарцн;
Вэгн дэм, аз из аройсгефалн а шнэй,
Аройсгефалн а шнэй из рэйн,
Ун нох дэрвэгн дос лэбн из дос такэ шейн!


Рецензии