Дос йингл молт на идише

К.Р.

Дос йингл молт. Эс зэт ан эйгэнэр ойлэм,
Эс молт а блатшифл, аз швимт бэшолэм
Аф дэр хвал’е фун а блойе ям.
Эс молт а hинтл, а клэкл, вос hавкет
Аф дэр онгемолтэр hун, вос квокет,
Аф дэр ройтэр онгемолтэ hун, ви флам.

Дос йингл молт. Эс зэт ан эйгэнэр ойлэм,
Мит а блайер а шварц, дэр эйгэнэр ойлэм,
Эс молт дос блэзэрл, вос ховэт ин ди лонкэ,
Эс молт а плюшевэ бэрэлэ, вос гейт цу гаст
Цум эйфэлэ, дэм гэлн аф дэр шэйнэр гас.
Шмэйхлдик им лойфт а пухикэ зунинкэ.

Дос йингл молт. Эс зэт ан эйгэнэр ойлэм,
Эс молт ди вэлт, вос из райх ин а холэм.
Дэм холэм вэгн фрид он а милхомэс.
Эс молт а hимл а блой кэйн герух фун шрэк,
Эс молт ди качкэлэх, вос швимэн бам брэг,
Ди гройсэ вэлт, вос войнт мит а нэхомэ.


Рецензии