Ди цайтн фун а йор на идише

Дэр hарбст.
Мэ фалт ди голдэнэ блэтэр,
C’гейен рэгн,
Их вил фун Гот а сах кашэс фрэгн,
Х’вэл фрэгн вэгн зинд, ди хатоим зайнэ,
Фунэм блойе hимл, фун лэбн зайн
Ба гринэ йодлэс, ба вэлдэр…

Дэр винтэр.
Мэ блозт ди калтэ винтн,
С’войен ди вьюгэс,
Ди вьюгэс фаршитн ди вундн,
Аз х’вил фаргэсн,
Одэр дэм, вос х’hоб онгевойрн,
Ун аз афн hарцн из фарфройрн…

Дэр фрилинг.
Мэ блит ди файнэ блумэн,
Их варт, аз вэт цу мир ди либэ кумэн,
Фаран а шэйнэр холэм, а тройм,
Аз унтэр дэм шотнс фунэм бойм,
Их вэл гефинэн а зайн мазл, а глик,
Ун мэр вэл нит зайн ин амоликэ цурик…

Дэр зумэр.
Ди зун шайнт,
Афн hарцн цеховэт а нэс,
Цэховэт а нэс а гройс.
Ди лангэ тэг из авэк мит а балонэс,
С’из а йор фун ундз аройс.
Ди зун шайнт…

Ин дройсн
Видэр амол осень.
С’из фаргангэн нит-эйгэнэр йор,
С’из мэглэх вэлн мих трэфн hайор…


Рецензии