Эргец-ву ин ди эйгэнэ кантн на идише

Эргец-ву ин ди эйгэнэ кантн,
Зэй гейен рэгн, зэй зингэн фэйглэх,
Ун блиэн флидэр, зэй гринэн фэлдэр.
Ун hэрн зих штилэ койлэс фун фрайндлэх,
Ди койлэс фун фрайндлэх ун бридэрлэх.

Эргец-ву ин ди эйгэнэ кантн,
А грэстэр гезунт ун зайн гликлэх,
С’гейен шпацирн мэйдлэх мит шэйнэ ятн.
Ун hэрт зих а гелэхтэр фун киндлэх,
Дос гелэхтэр фун киндлэх ун митэрлэх.

Эргец-ву ин ди эйгэнэ кантн,
Ди цвайглэх цэртлэн, а лид фун винтлэх.
Ун зэй лэбн майнэ халоймэс ун фун голд.
Ун hэрн зих а лойтэр гешрэй фун йинглэх,
Дос гешрэй фун йинглэх ун мэйдлэх.

Эргец-ву ин ди эйгэнэ кантн,
Дэр шустэр шлогт дэм hамэр – тогтэглэх,
Дэр шнайдэр нэйт цу дэр калэ, а шейнэ плат’е.
Ун hэрн зих а виглидлэх, вос флэгт зингэн мамэлэ,
Ди виглидлэх, вос флэгт зингэн аф дэр нахт.

Эргец-ву ин ди эйгэнэ кантн,
Дэр милхикэр мэлкт зайнэ бэhэймэлэх,
Ди зин шолэм с’hитн афн ойлэм, а кант.
Ун hэрт зих а штим фун киндhайтлэх,
Ди киндhайт из гликлэхс ун фрэйлэхс.


Рецензии