hИМЛhЭЙХ на идише

Дэр вэбэр хот аф hимлhэйх гевэбт
Ди зилбэрнэ штэрндэлэх
Фун зилбэрштойб, вос швэбт
Ин hимл ибэр ди штэйндэлэх…

Дэр дах ибэр дэм майнс коп – а hимлhэйх,
А гройсэр hимл мит тойзнт штэрндлэх,
А гройсэр hимл мит ди фарблонджэтэ левонэ,
А гройсэр hимл мит ди фарблонджэтэ кэрндлэх.
Ин hимл с’глимэрн алэ штэрндлэх,
С’брэнэн hэйн ди лебэдикэ, hэйн ди тойтэ…
Дэр дах ибэр дэм майнс коп – а hимлhэйх,
Их гей аф ди гэслэх, аф дэр вэлт,
Х’гей ун мэйн, аз дэр hимл – а матонэ.
Ан ойсгештэрнтэр hимл мих квэлт,
Х’квэл мих,
          С’квэлт майн вэлт
О, ан ойсгештэрнтэр hимл!
          Золст зайн ништ авэк нох а фартог…


Рецензии