Трэба з запалак не дом раб ць

“Ты пасачы за сястрычкай,
А я куплю пачак сярнічак,“ –
Сказала Алене мама
І заспяшалася ў краму.

“Нашто нам сярнічак багата?
Я і з гэтых збудую хату“.
Ўзяла яна троху запалак
І пачала рабіць ганак.

Раптам усё загарэлася.
“Дзе ж ты, матуля, падзелася?“ –
Крыкнула Лена з жахам
І падхапіла сястрыцу пад паху.

Вось загудзелі машыны,
Хутка пажар патушылі.
Маці прыбегла і плача:
“Што за такая няўдача?

Трэба з запалак не дом рабіць,
Трэба запалкі, каб ежу варыць!“
(снежань 1997)


Рецензии
Пайшоу чытаць:))))

Мистер D   17.04.2003 10:04     Заявить о нарушении
Правільнае рашэнне ;)

Жэка   17.04.2003 16:35   Заявить о нарушении
На это произведение написаны 2 рецензии, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.