Sed...

Mi ne volas tiun vivon,
Mi ne scias - fari kion,
Mi bezonas ian ilon
Mi per kiu helpus min.

Mi eniras, mi eliras,
Mi misaŭdas kaj misdiras,
Mi eĉ pri nenio miras,
Mi nur pensas pri l' virin'.

Ŝi - helruĝa estas floro,
Ŝi ekkaptas per odoro,
Ŝi en mia loĝas koro,
Ŝi anstataŭ estas vin'.

Ŝi ĉarmegas, ŝi belegas,
Ŝi naivas sed bonegas,
Ŝi en via cerbo regas,
Ŝi - jen mia viv'estrin'.

Sed ne trovos mi feliĉon,
Sed ne ŝanĝos mi l' kondiĉon,
Sed ne havos aman riĉon,
Sed ne vidos kune nin.

Sed l' helpilo ne aperos,
Sed mi l' triston ne diseros,
Sed nenion mi esperos
Kaj ne plibonigos ĝin.


Рецензии