Хурбн на идише

Цуфил а сах мэнчн hот фарфирт дэр вэг,
Эс hот фарфирт фар зих ин аза вайтн вэг,
Ин ди вэлт, ву эс шэлтн дэм овар ун осид,
Ин ди вэлт, ву ди эрд из онгеглит,
Ди эрд из онгеглит биз файер-ройт,
Ин ди вэлт, ву ди йидн hобн бакумэн дэм тойт,
Бакумэн дэм тойт мит а тфилэ аф ди липн,
Ин ди вэлт, ву из горништ геблибн
Нор йехидим фун дортн зэнэн зих гекумэн ц’рик,
Фун дэр вэлт, ву hот ди цайт фарэндикт,
Фун дэр вэлт, вос арумгенумэн дэм дрот,
Ди файхтэ вэнт ун ди калтэ шотнс,
Фун дэр вэлт, ву с’hот ништ гевэн рахмонэс,
Аби нор – а гройсэр блут ун ди гройсэ каробонэс,
Фун дэр вэлт, вос hэйст зих а хурбн…


Рецензии