сонет 2 стихи на идише

Е.Г.

Ин ди ойгн дайнэ фаран а хэйн,
Фаран а либэ, фаран а гайвэ,
Фаран а кишэф, фаран а тайвэ,
Фарзинк их ин ди ойгн ди рэйнэ.

Ду кукст цу ди ойгн, ди рэйнэ,
Афн ойлэм, hофндик лэтойвэс,
Глэйбндик ин дос мазл ун бэтойвэс,
Глэйбндик, вос нох азой вэт зайн.

Ин ди ойгн войнт а гутэ нэшомэ,
Вос зухт ди фрэйд ун нэхомэ,
Ин дэр вэлт фун ди гефилн дайнэ.

Ин ди ойгн блозт а винт а цэртлэх,
Вос варэмт ди ундзэрэ hэрцлэх,
hитндик дос трайhайт цум hарцн зайнс.


Рецензии