сонет 1 стихи на идише

Е.Г.

Их вэл ойсфлэхтн фар дих а кранц, а кэйсэр,
А кранц, а кэйсэр фун файнэ блумэн.
Х’лэйг аруф дэм коп, ди длон’ес ди hэйсэ,
Фарбай ди hайзэр, ву ваксн ди флоймэн.

Мир вэлн танцн, танцн бам файерлэх,
Нор их ун ду, ду бист кэгнибэр.
Мир зээн ойг-аф-ойг, ин ойгн тайерлэх,
Ин ди ойгн дайнэ зингэн либэ-лидэр.

Мир танцн, геhалдзт зих аф ди акслэн фун ди hэнт,
Ин дэм хэйдэр фаран зэнэн эйнс. Инцвэйен.
Мир танцн, с’из фаршвундн, фар ундз, ди вэнт,
Мир танцн, мир швэбн, ин дэр луфт, дэр рэйнэр.

Бэшомаим нор их ун ду, мир швэбн,
Мит ундз швэбт мэн ин hимл алэ лэбн…


Рецензии