Крестом и нулем Янка Дягилева - Kryzeliu ir nuliu

Kryzeliu ir nuliu

Kryzeliu ir nuliu antspauduota siaures diena
Tarytum tarp sienu ikalinta seimos drama
Tai zodis pabiro skardelemis ir adatom
O piktosios pugos prisake sokti lauze

Ten simtmecio nemiga gaudzia laidai gerkleje
Tai skauda galva. Viso labo tik skauda galva
Stai lova ir siena, pavasaris, ko as verta
O stai ir kerai danguje, balsuose, akyse

Bet svetimas kelias prakeikta kairiaja ranka
Nubraukt kryzeliu paskubejo, nuliu apibrezt
O as kazkodel vis dar stoviu ir ziuriu kaip cia
Toks skrydis is daugiaaukscio baigias sniege

Kryzeliu ir nuliu issisprende tuscioji vieta
Uz laiko ribu, be proto, durim uztrenktom
Tai zodis pabiro skardelemis ir adatom
O piktosios pugos prisake sokti lauze



Крестом и нулем

Крестом и нулем запечатанный северный день
Похожий на замкнутый в стенах семейный скандал
Рассыпалось слово на иглы и тонкую жесть
А злая метель обязала плясать на костре

Столетней бессонницы в горле гудят провода
Болит голова. Это просто болит голова
А вот и цена, и весна, и кровать, и стена
А вот чудеса, небеса, голоса и глаза

Чужая дорога неверною левой рукой
Крестом зачеркнула, нулем обвела по краям
А я почему-то стою и смотрю до сих пор
Как многоэтажный полет зарывается в снег

Крестом и нулем разрешились пустые места
В безвременном доме за разумом грохнула дверь
Рассыпалось слово на иглы и тонкую жесть
А злая метель обязала плясать на костре


Рецензии
Как вам такое в голову пришло - Янку перевести?
Замечательно!

Дашенька   26.06.2003 02:30     Заявить о нарушении