*** Мир вэйсн ништ, аз hот зих онгеhойбн... стихи на идише

Мир вэйсн ништ, аз hот зих онгеhойбн,
Нор ди винтн блозн ин ди ойгн штойб,
Ун мир фармахн мит ди hэнт зэй,
Мир гейен цу ди калтэ мойерн,
Ин ундзэрэ рукнс с’лойфн
Ди блайнэ койлн
Мир гейн ништ бамэркндик
А блут афн шнэй;
Мир гейен цу ди калтэ мойерн,
hобндик фарплонтэрт
Ди фрэйд мит дэр вэй,
Нор мит а холэм аф лайхтикэ цукунфт;
Мир гейен цу ди калтэ мойерн,
hобндик фарплонтэрт
Ди симхэ мит дэр тройер.
Вайл а дибэк ин hарц арайн,
Ин ди нэшомэ, ин фарнунфт.


Рецензии