Шайлэс утшувэс стихи на идише

– О, рэбэ, рэбэ, рэбэ, рэбэню,
Зог мир аф а шайлэс фун майн hарценю!
А шайлэс, вос дрэйт мэн зих ин майнэм коп,
Мэ дрэйт зих ин майнэм коп, ин майнэ рэйд:
Вос кон шайнэн фар йедн а ганцэр тог?
Вэр эс кэн фаргэнигн цу а мамэ ди фрэйд?
Вос кон ништ хапн аф дэр вэлт?

–А йингэлэ, майн мазикэлэ!
Алц из клор ви тог, майн хойзэкэлэ!
А хохмэ из дох нит гебойрн ин а вэгэлэ,
Вос-жэ гефунэн, фрэгн ун азой фарштэйт:
Ди зун кон шайнэн фар йедн а ганцэ тэгэлэ.
Ди киндэр кон фаргэнигн цу а мамэ ди фрэйд.
Дос мазл из штэндик вэйник аф дэр вэлт.

– О, рэбэ, рэбэ, рэбэ, рэбэню,
Зог мир аф а шайлэс фун майн hарценю!
А шайлэс, вос дрэйт мэн зих ин коп фун онhэйб,
Биз соф лозн нит руэн ун ништ ойфhэрн:
Вос кон вэрн эйн мол ин лэбнс?
Фун вос кон битэр вэрн ди трэрн?
Вос кон фаршафн дэм нахэс-руэх?

–А йингэлэ, майн мазикэлэ!
Алц из клор ви тог, майн хойзэкэлэ!
Ди тшувэс дох ин дэр люфт швэбн,
Вос-жэ гефунэн, фрэгн ун азой фарштэйт:
Зайнэ либэ кон вэрн эйн мол ин лэбнс.
Ди трэрн кон битэр вэрн фун ди цорэс.
Ди фрайhайт кон фаршафн дэм нахэс-руэх.

– О, рэбэ, рэбэ, рэбэ, рэбэню,
Зог мир аф а шайлэс фун майн hарценю!
А шайлэс, вос дрэйт мэн зих ин коп фун хиэс,
Ун фун ди сфейкэс ди нэшомэ лозн нит руэн:
Вос кон зайн цу гринг ви цукэрзис?
Вос кон гринэн ун дос ундз фрэйен?
Вос кон гейн зих ви гевэйнлэх?

–А йингэлэ, майн мазикэлэ!
Алц из клор ви тог, майн хойзэкэлэ!
Дэм эмэс дох кинд-ун-кэйт висн,
Вос-жэ гефунэн, фрэгн ун азой фарштэйт:
Ди халоймэс кон зайн цу гринг ви цукэрзис.
Ди бэймэр кон гринэн ун дос ундз фрэйен.
А хайим кон гейн зих ви гевэйнлэх!


Рецензии