ВЭН ДИ МАМЭ стихи на идише

Вэн ди мамэ вэйнт,
С’вэйнт мит ди битэрэ трэрн.
Эс вэрт эргэр алц:
Ди бэймэлэх, дэр валд, ди вэлт.
Ди киндлэх с’рэйдн цу дэр мамэн:
“Маменю!
       Ништ вэйн!
Ништ вэйн!
         А тайерэ мамэ!
С’из ди цорэ, аз ду вэйнст.”

Вэн ди мамэ либт,
С’либт мит а hарц ун фун голд.
Эс вэрт шэнэр алц:
Ди фэйгэлэх, ди зун, а тог.
Ди киндлэх с’рэйдн цу дэр мамэн:
“Маменю!
       Ундз либ!
Ундз либ,
        А тайерэ мамэ!
С’из дос мазл, аз ду либст”

Вэн ди мамэ зих фрэйт,
С’фрэйт зих фун дэр симхэ.
Эс вэрт бэсэр алц:
Дос мазл, шолэм ун симхэ.
Ди киндлэх с’рэйдн цу дэр мамэн:
“Маменю!
       Зих фрэй!
Зих фрэй,
         А тайерэ мамэ!
С’из дэр йомтэв, аз зих фрэйст.”

Вэн ди мамэ вэйнт,
С’вэйнт мит ди фарвэйнтэ ойгн.
Эс вэрт андэр алц:
Ди мэнчн ун фарлэбтэ лэбн
Ди киндлэх с’рэйдн цу дэр мамэн:
“Маменю!
       Мазлтов!
Мазлтов!
       А тайерэ мамэ!
С’из ди хасэнэ…
Мазл,
    Мазл,
        Мазлтов!
С’из ди хасэнэ!”


Рецензии