ДУ ТРОГ ЗИХ, МАЙН ЗЭГЛ, ТРОГ ЗИХ Стихи на идише

К.Р.

Зухндик зайн глик,
Фун алтэр hафн из аройс
Майн зэгл – майн hойз…

Ду трог зих, майн зэгл, трог зих,
Трог зих унтэр а блойе шомайим,
Трог зих аф эйгэнэ кнофайим
Трог зих мит алэ зайнэ халоймэс,
Ин ланд, ву дос вэрн ништоймэм;
Трог зих мит алэ зайнэ hофэнунгэн,
Ин ланд, ву варт мэн ди антдэкунгэн;
Трог зих мит ди гихэ васэрн,
Ин ланд фун ди бсомим ун хамэшосэр;
Трог зих мит алэ зайнэ брохэс,
Ин ланд фунэм мазл ун фун ди hацлохэ.
Трог зих мит ди клангэн фун дэр hарфн,
Вос шпилт фар дих а блойе ям,
Трог зих мит ди клангэн фун дэр hарфн,
Вос шпилн ди хвал’ес фун а ям…
Ду гей цу зайнер а най hафн,
Ву с’флиэн ди шнэйвайсэ мэвэс,
Ву с’зэнэн кулом hадибурим мэйвн.
Ин дэм эрэц зовас холов удваш!


Рецензии