Видиво

Барва часу – холодної мряки.
Сяйво синє – сталевая крига
А життя моє – світла книга:
Ти впиши в неї ймення дива.

Пристрасть Долі у сотні стежин,
Коли шлях твій між них один,
Коли відлік німих годин
Розпочався між тих крижин

Темно-темно і каганець.
Тут початок, а там кінець
Може ти. Може інший. Так.
Знову вічний прибуде знак.

Барва часу – останньої краплі
Небо чисте моїми сльозами,
Що у мене ти відбираєш
Задля дива і попри муку

Пристрасть долі – у вирі звуку
Книга Сонця – а ти гортаєш
Непідвладність самої Любові,
Що на хвилю тобі дарую.

І  тебе я у ній змалюю
Без прикрас. Самотою світу,
Що розквіт із моєї рани
І корінням у неї вп’явся

Дивним дивом у сні зявлявся
Птахом сивим з очима Долі
Серцем тиші – німої волі
Змієм сну ти в мені сповився

Барва часу єднає простір...
Розламає проте будову.
Ту розмову і біль, і знову
Я шукатиму десь спочинок

01.12.2002. 


Рецензии