J. e. flecker - ballad of the londoner

Evening falls on the smoky walls,
And the railings drip with rain,
And I will cross the old river
To see my girl again.

The great and solemn-gliding tram,
Love's still-mysterious car,
Has many a light of gold and white
And a single dark red star.

I know a garden in a street
Which no one ever knew;
I know a rose beyond the Thames,
Where flowers are pale and few.


***


ГОРОДСКАЯ  БАЛЛАДА  О ЛЮБВИ
Джеймс Элрой Флекер


Дождливый вечер, серый вид,
И мокрый парапет,
Но за рекой, в одном окне,
Горит любимой свет.

Бесшумно мчит меня трамвай -
Любви железный конь,
Из окон ярко бьет вокруг
Сияющий огонь.

За Темзой знаю тайный сад,
В котором роза есть,
Хоть разных полевых цветов,
Что в том саду, не счесть.


***


Рецензии