Дано-водице
від бруду, від людського осуду.
В.Рубан "Берегиня"
На Далекім Сході Чорна хмара ходить.
З-під тієї хмари чорний дощ виходить;
Чорнії краплини - чутки з України.
Ти скажи, мій брате, чи їм віри дати?
Дано-водице, умий мої лиця
від гріху, від бруду, від людського осуду.
Брате мій земляче й ви, землячки-сестри,
Будемо збиратись і розмови вести,
Розмови вести і пісні співати,
До джерел тих чистих вдячно припадати!
Дано-водице, умий мої лиця
від гріху, від бруду, від людського осуду.
На Далекім Сході рано Сонце сходить;
До осель батьківських все ж воно приходить.
Сонце в нас єдине, і Земля - єдина,
Та одна в цім світі Ненька-Україна!
Дано-водице, умий мої лиця
від гріху, від бруду, від людського осуду.
1994
Свидетельство о публикации №102112100857