Лужа и небо
Лужа лежит на моём пути,
Мимо неё мне не пройти,
Вдруг обернулась она частью неба
И я в полёт, тогда захотела,
Над голым лесом, очень смело,
Но вот вспорхнуть я не успела...
Я как-то неловко на стаю села,
А отступить назад не посмела...
Так очутилась я в центре мира,
В центре внимания и слова пира,
Между ветвей и... хлюпкой вязи,
Воскресшей лужи липкой грязи :)
-----------------------------
18.07.2002
Вариация: © Вадим Риф
Первоисточник
на русском языке
"Една локва изплува на пътя ми"
----------------------------
Една локва изплува на пътя ми
и той се превърна в небе.
Изкуших се да полетя,
но настъпих
ято клони с голи криле.
Да се връщам назад беше късно.
Аз бях в центъра на света
като някакъв полет възкръснал
между клоните и калта.
----------------------------
07.2002
Автор: © Илиана
Свидетельство о публикации №102080500231