Следопыты. Олег Стёртый. с белорусского

Взяли лыжи. В лес пошли.
Свежий след в лесу нашли.
Это, вроде, зайца след -
От лисы сбежал обед.

Белки след и птичий рядом.
Захотелось знать ребятам:
Чей здесь след и чьи копыта?
Разгадают следопыты!

Оригинал:

         Следапыты
Узялі лыжы. У лес пайшлі.
Сляды свежыя знайшлі.
Гэта вось заечы след –
збег ад лісачкі абед.

След вавёркі, побач – птушкі.
Навастрылі хлопцы вушкі.
Чые гэтыя капыты?
Разгадаюць следапыты!


Рецензии