Другий фронт

Настане час, закінчиться війна,
А пам’ять закарбують обеліски.
І вже ніколи більше імена
Не з'являться нові в скорботних списках.

Та неодмінно кару воздадуть
Всім винним за знущання і наругу.
Та ще й оцінять тих, що назовуть
Невизначеним фронтом, тільки другим.

Де не лендліз - від танків до ракет,
Від дронів до крутих гелікоптерів
А створена без списків і анкет
Ця армія числених волонтерів.

Без вікових обмежень цей статут,
В любові до країни замість зброї
Та саме з них завжди в години скрут
З’являються невизнані герої.

І хоч бійцям, що на передовій,
За героїзм подяка, за відвагу,
Та в праці добровільній, зрозумій,
Не маємо вбачати противагу.

Під час війни не вистачає рук
На фоні заспокійливих етерів,
Та саме за державних недолуг
Все робиться руками волонтерів.

Хто винний? їх відомі імена,
І з легкістю  обличчя  упізнати…
Про це, коли закінчиться війна.
Обов’язково треба запитати...

...Закони карми не благая вість,
Життєвий  шлях - мереживо строкате.
Тож вірю в те, що кожен відповість...
За кожен злочин буде і розплата.


Рецензии