Мiста палають, гинуть люди

      Мiста палають, гинуть люди,
      Вода у річці стала кров'ю...
      Хіба війні кінця не буде,
      Хіба світ вкриється пітьмою?..

      Та досить, люди, схаменіться,
      Собі хіба ви вороги?..
      Нехай дзвеніти скінчить криця,
      Хоча й достатньо ще снаги,-

      Згадайте всі, що ви ж бо люди,
      Що не великий дім Земля,
      Що стане так, Землі не буде,
      Не усміхнеться немовля!

      Не для війни життя нам дане,- 
      Для щастя, миру і любові...
      Нехай садів цвіт не зів'яне,
      Розквітне знов Земля в онові!


Рецензии