Матус

 Чому Ви, мамо, знову зажурились?
 Невже тому, що осінь за вікном?
 А може, журавлі оті наснились,
 Що пролітали в травні над селом.
 А може, Вам наснилась Ваша хата,
 На стіл сніданок ненька подає,
 І кличе Вас до себе липа й м'ята,
 І все до болю рідне, бо своє.
 Але, здається, інша в тім причина,
 Що Ви, моя голубонько, сумні,
 А може, я у цьому якось винна?
 Благаю Вас, скажіть, це так чи ні?
 До Вас, як у дитинстві, притулюся,
 І зникне біль нестерпний від жури.
 Тихесенько я Богу помолюся
 За ту любов, що Ви мені дали!


Рецензии