потяг

Їде мій потяг
                Як ви сказали? Шарлеруа!
                Поль Верлен


Їде мій потяг,
              мчить моя юність.
Як Ви сказали, - таке не бува ?
Стрічні перони, замкнуті клуні.
Вже Привокзальна.
                Столиця. Овва!

Товпляться миром, волають димами,
Тут пароварні, гарячі цехи;
І розгрібають своїми руками
Купи із листа руді двірники.

Тут у крамницях всілякого краму,
І диліжанси бруківку кують,
Тут попід арку, услід з голубами,
З ринку монахи даяння несуть.

А над столами гендлярськії лиця
Круглі, томати, заморські плоди.
І ще кавалок неба іскриться,
Тільки й того,- що напиться води.

Їде мій потяг.
               Мчить моя юність.
Слідом за нами сонця свіча.
Сірі вокзали.
              Замкнуті клуні.
Вже під'їзджаєм.
                Столиця стріча.


Рецензии
Гарні вірші. Дуже дякую Вам, Володимире)
З повагою,-

Веточка Вишни   08.07.2011 12:03     Заявить о нарушении
Дякую, приємно чути від Вас відгук)
Зі взаємною повагою,

Владимир Киевский   10.07.2011 18:42   Заявить о нарушении
На это произведение написано 6 рецензий, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.