Осень. на украинском
Похмура та сумна стоїть погода,
Верхівкою, за хмари учепився гай…
Поблякли фарби, бо змінилася природа,
Кудись подівся, наче пара, земний рай!
Все ж непогана осінь, пора року,
Та тільки стало якось холодніше…
В палітрі фарб, забракло ніби соку,
Крізь крони, небо ближче і видніше!
Тут грає охра, до пісчаного розливу,
Збагачуючи листя, майже всіх дерев…
Багрець і льон, там золото й олива,
З берізкою побрався кольоровий клен!
Тремтять осики потемнілим листям,
Берези, його сиплять наче той салют…
Гірка калина, аж кипить зі свистом,
Та горобини кольору в палітру додають!
Вже ліс притих, чека вітрів безжальних,
Та холодів: тривожних, ранніх, затяжних…
І на останок, крик гусей, прощальний -
Бо до весни, вже не побачать край: ланів, річок своїх!
08 вересня 2023 рік
Віталій Косенко
Свидетельство о публикации №123090802838